24.1 C
Bodrum
Çarşamba, Ekim 9, 2024

Bodrum Tatil

Bodrum Tatil

Homeros’un yazılarında geçen, geçmişi çağlar öncesine uzanan Bodrum (antik adıyla Halikarnassos) tatil için de en az tarihi kadar çeşitli fırsatlar sunmaktadır.

Türkiye’deki tatil yerleri içerisinde eninde sonunda deneyeceğiniz yerlerden birisi olan Bodrum tatil mekanları arasında sizi en çok eğlendireceklerden bir tanesi.

Yaz tatili için olmazsa olmazlar olan güneş, deniz ve kumun yanısıra; Bodrum otelleri, eğlence mekanları, gece hayatı fırsatları ile eşsiz bir tatil yaşamanız için en iyi fırsatlardan biri. Bodrum Tatil

Bodrum tatil olanakları gördüğü yoğun ilgiye paralel olarak, pek çok gelir grubundan insanları ağırlamaya elverişli değişik özelliklerde otellerden ve konaklama tesislerinden oluşmaktadır.

Bodrum
Bodrum

Bodrum otelleri ile sizi ağırlamaya, Bodrum kiralık araba (rent a car) şirketleri ile sizi gezdirmeye, Bodrum emlak ofisleri ile size Bodrum’daki yaşayacaklarınızı bir ömre taşımaya yardım etmeye, Bodrum tatil yerleri ile size günlük strestlerden arınmanız için hizmet etmeye hazır.

Bodrum Antik Tiyatro
Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum tatil cennetinde ilginizi çekebilecek başlıca eserler ya da bölgeler şunlardır: Antik Tiyatro, Kaya Mezarları, Myndos Kapısı, Çıfıt Kale (Aspat), Antik Kentler: Myndos (Gümüşlük), Termena (Akçaalan) Telmisos (Gürece), Kadıyanda (Aşağıgöl), Theangela (Etrin) Yarımada, Stratonikeia, Lagina, Sedir Adeun (Kedreae), Sarnıçlar, Bodrum Kalesi (Saint Petrum), Mustafa Paşa Cami, Tepecik Cami, Adliye Cami; Güvercinlik, Torba, Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Kadıkalesi, Turgutreis, Akyarlar, Bağla, Aspat, Ortakent, Bitez, Karaada, Ada Boğazı (Akvaryum) plajları. Bodrum Tatil

Bodrum’a Ait Pratik Bilgiler

Şehir İçi Ulaşım
Bodrum Yarımadası ‘nın her yerine otogardan düzenli minibüsler bulunmaktadır. Yazın sabaha karşı geç saatlere kadar bu servisler mümkün olmaktadır.

Yarımada Mesafe Cetveli

Gümbet : 3 km.
Bitez : 7 km.
Ortakent : 14 km.
Turgutreis : 18 km.
Yalıkavak : 18 km.
Gündoğan : 18 km.
Gümüşlük : 24 km.
Göltürkbükü : 18 km.
Torba : 6 km.
Yalıçiftlik : 16 km.
Bodrum Havaalanı : 35 km.

Turizm Bürosu

Tel : (0252) 316 1091 Yazın hergün 09:00-18:00 saatleri arası açıktır.
Pazar
Bodrum pazarı otogarın üst kısmında salı günü giysiler , perşembe öğlenden sonra ve cuma günleri ise yiyecekler için kurulmaktadır.

Hamam

Tel : (0252) 316 1159
Erkekler Çarşamba ve Cumartesi hariç hergün 08:30 – 18:00 arası.
Kadınlar çarşamba ve cumartesi 12:00 – 18:00 arası.

Bodrum’daki Sağlık Kuruluşları

Bodrum Devlet Hastanesi (0252) 3131420
Özel Bodrum Hastanesi (0252) 3136566
Universal Hospital (0252) 3191515
Medicare (0252) 3167051
Karia Medical Center (0252) 3136233
Oralmed (0252) 3167950
Vital Med (0252) 3165107
Bodrumda Yarımada ve Plajlar
649 km2.lik Bodrum Yarımadasında birçok güzel yerleşim birimleri ve plajlar vardır. Tüm yarımadaya otogardan dolmuşlarla ulaşılabilir.

GÜMBET : Bodrum’dan sadece 3 km. uzaklıktadır. Son yıllarda oldukça gelişmiş, çok sayıda otel, bar, restaurant, disko vs. ile kendi başına bir tatil yöresi olmuştur. Popüler bir su sporları merkezidir.

BİTEZ : Bodrum’dan 7 km. uzaklıktadır. Yarımadanın en yeşil ve bozulmamış yerleşim birimlerinden biridir. Sahilleri windsurf için çok uygundur. Yarımadada lokumun üretildiği tek yerdir.

ORTAKENT : Bitez’den sonraki koy, Bodrum’a 13 km. uzaklıktaki Ortakent’tir. Uzun bir plajı vardır ve deniz hemen derinleşir. Birçok otel, kafe, bar ve restaurant vardır. Ayrıca burada kamping yeri de mevcuttur. Ortakent sahilleri su sporları için çok uygundur.

BAĞLA : Bodrum’dan 15 km. uzaklıktadır. Güzel bir koy’dur. Burada bulunan bir içme suyu kaynağının bulunduğu yer, halkın piknik yapmak için tercih ettiği bir alandır. Son yıllarda gelişmeye başlamıştır.

ASPAT : Bağla’nın arkasındaki koy’dur. Bodrum’un ünlü halk türküsü olan Çökertme’de bu yörenin adı geçer. Aspat ismi, toprağı verimsiz olduğundan antik dönemde verimsiz toprak anlamına gelen Aspartos sözcüğünden esinlenilmiştir. Ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi eserlerinde bu yöre hakkında önemli bilgiler vermiştir.

KARAİNCİR : Bodrum’a 24 km. uzaklıktadır. İki tarafı tepelerle çevrili olduğundan rüzgar almaz. 500 metre uzunluğundaki sahilin kumu çok incedir.
AKYARLAR : Bodrum’a 22 km. uzaklıktadır. Yunan Adaları buraya çok yakındır. Kamping siteleri mevcut olup winsurf için idealdir.

TURGUTREİS : Bodrum’a 18 km. uzaklıktaki bu belde ismini, Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli kaptanlarından olan ve bu yörede doğan Turgutreis’ten almıştır. Güçlü rüzgar aldığından profesyönel windsurfçüler tarafından tercih edilmektedir. Birçok tesis ve kumlu plajları vardır.

KADIKALESİ : Turgutreis’in 4 km. kuzeyinde bulunmaktadır. Güzel bir-kaç turistik tesis bulunmaktadır.

GÜMÜŞLÜK : Bodrum’a 24 km. uzaklıkta olan Gümüşlük yarımadanın en iyi korunmuş (yaygın sit alanları olduğundan) sakin ve huzurlu bir yöresidir. Deniz kenarında bulunan balık lokantalarıyla ünlüdür. Koyun karşısında bulunan küçük adaya sadece paçalarınızı sıvayıp yürüyerek geçebilirsiniz.
Burada denizaltında kalan tarihi site mevcuttur.

YALIKAVAK : Bodrum’a 18 km. uzaklıktadır. Birçok yeldeğirmeni vardır ve yeldeğirmenlerinden de anlaşılacağı gibi sert rüzgarlara açıktır. Son yıllarda yarımadanın en hızlı gelişen turizm yörelerinden birisidir. Birçok turistik tesis mevcuttur.

GÜNDOĞAN : Yalıkavak’tan sadece bir-kaç dakika uzaklıktadır. Turizmin hızla gelişmesine rağmen huzurlu bir yerdir.
GÖLTÜRKBÜKÜ : Gölköy ve TÜRKBÜKÜ’nün birleşmesiyle Göl-Türkbükü adıyla belediye olmuşlardır.. Türkbükü özellikle sanatçı, artist yazar ve şairlerin buluşma yeri olmuştur. Turistik tesis sayısı , özellikle Gölköy’de, hızla artış göstermiştir. Deniz kenarındaki restaurant ve cafelerinde hoşça vakit geçirebilirsiniz.

TORBA : Bodrum’a sadece 6 km. uzaklıktadır. Kaliteli turistik tesisler mevcut olup, Didim’e yapılan feribot seferlerinde feribotlar buradan hareket etmektedirler.

Bodrumda Tarihi Yerler

Halikarnassos’ta (Bodrum’un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve “Tarihin Babası” olarak bilinen HEREDOT’a göre Bodrum Dor’lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg’ler bu bölgeye yerleşmişlerdir.

M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir. Bodrum M.Ö. 386 yılında Persler’in egemenliğine girmiştir.

Halikarnassos en parlak devrini M.Ö. 353 yılında Karya bölgesinin başkenti olunca yaşamıştır. Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum bu dönemde Kral Mausolos’un anısına kızkardeşi ve aynı zamanda karısı olan Artemisia tarafından yaptırılmıştır.

Bodrum M.Ö. 192 Romalıların eline geçmiş ancak bu dönemde önemli bir gelişme göstermemiştir. M.S. 395 yılında Bizaslıların, M.S. XI yüzyılda Türklerin eline geçmiştir.

I. Haçlı savaşlarında Bizanslıların, XIV. yüzyılda tekrar Türklerin eline geçmiştir. 1415 yılında Rodos Şövalyelerinin eline geçmiştir. 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlı İmparatorluğuna katılmıştır.
Cumhuriyetin ilanından sonra adı Bodrum olarak değiştirilmiştir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

BODRUM

SON YAZILAR