Bodrum Diş Hekimi Belgin Tarım
Bodrum Diş Hekimi Belgin Tarım Bodrum’da ağız ve diş sağlığı, estetik diş hekimliği, tüm diş tedavisi ihtiyaçlarınızda sizinleyiz. Tüm diş tedavisi ihtiyaçlarınız için buradayız
Bodrum Diş Hekimi Belgin Tarım, Diş Hekimi olarak Muğla Bodrum ilçesinde Belgin Tarım Özel Muayenehanesi isimli sağlık kuruluşunda görev yapmaktadır.
Bodrum Ağız Diş Sağlığı
Muğla Bodrum’da yer alan muayenehanemizde son teknoloji tedavi yöntemlerini kullanarak kozmetik diş hekimliği uygulamalarından protetik diş tedavisine kadar ihtiyaç duyduğunuz tüm tedavi yöntemlerini sizlerle buluşturuyoruz.
Bize Ulaşın
+90 505 707 48 48
Diş İmplantı : Titanyum bileşiklerden hazırlanmış yapay diş kökü implantları ile eksik dişlerinizi tamamlıyoruz.
Periodontoloji : Diş eti hastalıkları tedavi uygulamalarımız ile dişinizi çevreleyen dokuları güçlendiriyoruz.
Endodonti : En modern teknikleri uygulayarak kanal tedavisi sürecinizi konforlu bir biçimde tamamlamanızı sağlıyoruz.
Diş Beyazlatma : Kalıcı ve sağlıklı diş beyazlatma uygulamalarımız ile gülüşünüze hak ettiği ışıltıyı kazandırıyoruz.
Ortodonti : Uyumsuz ve çapraşık diş yapısını diş teli ve görünmez plak (invisalign) uygulamaları ile tedavi ediyoruz.
Diş Protezi : Kron köprüler, porselen kaplama ve laminate veneer uygulamalarımız ile kayıp diş sorununa son veriyoruz.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüşünüze mükemmel görünümünü kazandırmak için öncelikle yüz ve ağız yapınızı analiz ediyoruz. Tasarım ve planlama aşaması sonrası doğru şekil, renk ve diş boyutunu elde etmeyi amaçlayan estetik diş hekimliği tedavilerini uyguluyoruz.
İhtiyacınıza ve beklentilerinize göre uyguladığımız estetik diş hekimliği tedavilerimiz
- Diş beyazlatma
- Eksik dişlerin tamamlanması
- Implant, porselen kaplama, laminate veneer ve kron köprü uygulamaları
- Diş eti şekil ve yapı tedavileri
- Çürük diş ve enfeksiyon tedavileri
Hedefimiz, Etik değerlerden ödün vermeden, hasta haklarına saygılı, modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, kaliteli ağız ve diş tedavisi sunmaktır. Amacımız, Güvenilirlik, dürüstlük, hasta ve çalışanlarımızın haklarına saygı, kaliteli ve sağlıklı hizmet anlayışımızdan ödün vermeden çalışmak, Halk sağlığını ön planda tutarak, toplumun ağız ve diş sağlığı alanında bilinçlendirilmesi, diş hekimliği alanında kullanılan en son teknoloji ve yöntemleri kliniğimize yansıtmak, devamlılığını sağlamaktır.
Estetik diş hekimliği, gülüş tasarımı, ortodontik tedavi ve implant uygulamaları gibi her türlü ağız ve diş sağlığı ihtiyacınızda yanınızdayız. Randevu ve bilgi talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
İnsan dişi
İnsan dişi, besinleri yutmaya ve sindirmeye hazırlık aşamasında keserek ve ezerek besinlerin mekanik olarak yıkımında görev yapar. İnsanlarda, her birinin belirli bir işlevinin olduğu kesici diş, köpek dişi, küçük azı dişi ve azı dişi olmak üzere dört tip diş vardır. Kesici dişler besini keser, köpek dişleri besini koparır ve küçük azı ve azı dişleri besini ezer. Dişlerin kökleri maksilla (üst çene) ya da mandibula (alt çene) içerisine yerleşmiş ve diş eti ile kaplanmıştır. Dişler yoğunluğu ve sertliği farklı çeşitli dokulardan yapılmıştır.
Dişler, memelilerin en özgün (ve kalıcı) özellikleri arasındadır. İnsanlar, tıpkı diğer memeliler gibi, difiyodonttur, yani iki takım diş sürerler. İlk takım (“bebek”, “süt”, “birincil”, ya da “geçici” takım da denir) genellikle altı aylıkken görünmeye başlar, ancak bazı bebekler natal diş diye bilinen bir veya birden fazla diş ile doğar. Altı aylıkken normal diş sürmesi, diş çıkarma olarak da bilinir ve acılı olabilir.
Anatomi
Diş anatomisi diş yapısı ile ilgilenen anatominin bir alanıdır. Dişin gelişimi, görünümü ve sınıflandırması çalışma alanı içerisine girmekte olup dişlerin kapanışı veya dişler arası temas girmez. Diş anatomisi, dişlerin isimlendirilmesi ve yapıları ile ilgilendiğinden aynı zamanda sınıflandırıcı (taksonomik) bir bilimdir. Bu bilgiler, tedavi sırasında dişleri ve yapılarını kolayca tanımalarına imkân sağladığından diş hekimleri için pratik bir amaca hizmet eder.
Mine-sement sınırı (MSS) ya da dişin “boynu” üzerinde yer alan dişin anatomik tacı, mine ile kaplı bir bölgedir.
Tacın büyük bir kısmı, içerisinde pulpa odası barındıran dentin ile kaplıdır. Diş sürmeden önce taç, kemiğin içerisindedir. Diş sürdükten sonra taç neredeyse tamamen görünürdür. Anatomik kök, MSS’nin altında bulunur ve sement ile kaplıdır.
Taçta olduğu gibi dentin, pulpa kanalları barındıran kökün büyük bir kısmının yapısına katılır. Bir dişin birden fazla ya da yalnızca bir tane kökü (tek-kanallı diş) olabilir.
Köpek dişleri ve maksiller birinci küçük azı dişleri dışındaki küçük azı dişlerinin genellikle bir kökü vardır. Maksiller birinci küçük azı dişleri ve mandibular azı dişlerinin iki kökü vardır. Maksiller azı dişlerinin genellikle üç kökü vardır. Fazladan köklere süpernümerer kökler denir.
İnsanların genellikle 20 süt (birincil, “bebek” ya da “geçici”) ve 32 kalıcı (yetişkin) dişleri vardır. Dişler, kesici dişler, köpek dişleri, küçük azı dişleri ve azı dişleri olarak sınıflandırılırlar. Kesici dişler öncelikle çiğ havuç veya elma veya soyulmuş ama kesilmemiş muz gibi besinlerden parçalar ısırmada kullanılır. Azı dişler ise ısırılıp ağız içerisinde lokma boyutuna getirildikten sonra besinleri öğütmekte kullanılır.
Çoğu dişin onu diğerlerinden farklı kılan özellikleri vardır. Her bir dişi ayrı ayrı belirtmek için kullanılan numaralandırma sistemleri vardır. En yaygın kullanılan sistemler, FDI Dünya Diş Hekimleri Birliği numaralandırması, üniversal numaralandırma sistemi ve Palmer numaralandırma yöntemi. FDI sistem dünya çapında, üniversal ise Birleşik Devletler’de geniş çapta kullanılır.
Eğitim Bilgileri
Diş Hekimliği Fakültesi: Hacettepe Üniversitesi, 1996
Bize Ulaşın