Salı, Şubat07, 2012
Custom Search

Şaşkına dönen turizmciler

BodrumBakan Günay: Maliye'yi zorluyoruz. Bodrum'da ecrimisil fiyatları, 10 kat birden arttı. Şaşkına dönen turizmciler, "Oteller satılsa bile devlete bu paraların ödenmesi imkansız" yorumunu yaptı.

TurizmdeBuSabah'ın görüştüğü Bakan Günay, "Maliye ile ciddi tartışmamız var. Fahiş uygulamaya son verilmeli" dedi. Günay, turizmcilerin Maliye nezdinde seslerini duyurmalarını istedi.

Eda ÖZSOY - TURİZMDEBUSABAH

Kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren Bodrumlu turizmcilere bir darbe de hükümetten geldi. Maliye Bakanlığı, Bodrum'daki ecrimisil fiyatlarını neredeyse 10 kat birden artırdı.
Otel, restoran ve eğlence merkezlerinin sahillerdeki kamu alanlarına ödediği işgaliye ücreti, metrekarede 9.31 liradan 95.76 liraya çıkarıldı. Turizmciler, çareyi AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'dan yardım istemekte buldu. Toplantıya katılan işletmeciler, dava açılması konusunda görüş birliğine vardı.

OTELLER, İFLAS BAYRAĞINI ASAR

Bodrumlu turizmciler, tepkilerini şöyle dile getirdi:
"Küçük bir apart otel 2 bin 317 lira öderken, bu yıl 250 bin lira verecek. Eğer geri adım atılmazsa yüzlerce otel kapısına iflas bayrağını asacak" dedi. Milletvekili Hıdır da konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşeceğini söyledi, "Bu kadar yüksek ücret alınmamalı."

BAKAN GÜNAY: FAHİŞ UYGULAMAYA SON VERİLMELİ

TurizmdeBuSabah'ın görüştüğü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu konuda Maliye Bakanlığı ile ciddi bir tartışma içinde olduklarını aktardı. Bakan Günay, "Bizim mücadelemiz geçen yıldan bu yana devam ediyor. Ecrimisil uygulamasının fahiş olduğunu düşünüyorum. Maliye Bakanlığı da bunu inceliyor. Umuyorum turizmcileri rahatlatacak bir sonuç alırız" dedi.

TURİZMCİLER DAHA FAZLA SESLERİNİ DUYURMALI

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bodrum'da ve Çeşme'de şikayetler var fakat çözüm kaynağı biz değiliz. Maliye Bakanlığı'nı zorluyoruz. Maliye'nin makul bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımızın Maliye Bakanlığı nezdinde seslerini duyuracak gayret içinde olmalarını temenni ederim."

OTELİN BİR YILDA ELDE ETTİĞİ GELİR KADAR BEDEL İSTENİYOR

Bodrum'da yeni bir otel açmaya hazırlanan Gürel Aydın ile eski Bodrum Kaymakamı ve Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Bodrum'daki ecrimisil konusunu konuştu.

Bakan Günay: Maliye'yi zorluyoruz. Bodrum'da ecrimisil fiyatları, 10 kat birden arttı. Şaşkına dönen turizmciler,

Eski bir Bodrum Kaymakamı olan Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, karara tepki gösterdi. Taşbaşı, şunları söyledi:

"Otelin bir yılda elde ettiği geliri, ecrimisil olarak isterseniz, o otel kapısına kilit vurmak durumunda kalırsınız. Ecrimisil alanlarını tespit ederken; emlak vergilerinin değerlerini esas alırsalar burada çok ciddi bir yanılgıya neden olur. Gazetelerde çıkan bir habere göre birçok satılık otel olduğu ve alıcı çıkmadığı bildiriliyor. Oteller geçmişte emlak değeri olarak yüksek değerlere satılabiliyordu ancak bugün aynı oteli aynı yerde satmak mümkün değil. Bu konuda kurulan komisyonların ve maliye bakanlığı yetkililerinin o bölgenin turizm gelirlerini dikkate alarak değer biçmeleri gerekiyor.

"İNSAFLI VE EŞİT BİR UYGULAMA OLMALI"

Ecrimisil konusunda biraz insaflı olmak lazım. Otellerin kapısına kilit vurulması, tüm otellere ciddi zarar verir. Bizim amacımız bu ülkede turizmi geliştirmek. Bunun önünü engelleyecek girişimler, turizme olumsuz etki yapar. Bu konunun takipçisi olacağız. İller arasında uygulanan ecrimisil uygulamasının da aynı düzeyde tutulması gerekiyor. Turizm gelirlerinin göz önüne alınarak, insaflı ve doğru ecrimisil fiyatları belirlenmeli."

www.turizmdebusabah.com
28.12.2009

Özel Tekne Kiralama, Rent a Car, Bodrum Havaalanı Transferi

English Dutch German Italian Russian Spanish Ukrainian Turkish

BODRUM

Homeros'un 'Ebedi mavilikler ülkesi' dediği Bodrum, önceki adıyla Halikarnassos, tarih boyunca paylaşılamayan ve uğrunda hep mücadele edilen bir yer olmuştur. Bodrum, doğu ve batı limanlarının birleşmesinden meydana gelen yarımada üzerinde yükselen kalesi ve iki limanın kıyılarına dizilmiş bembeyaz evleri, gümbetleri ve denize inen daracık sokakları, şöhreti dünyaya yayılmış yatları, tersaneleri ile ünlü bir yöredir.